mandag 30. november 2009

Tur og bæring

Forrige helg var det fantastisk høstvær her i Oslo og vi benyttet anledningen til en trilletur i marka. Vi har funnet en fantastisk bok for oss turmennesker som plutselig er blitt låst til barnevognen og fremdeles vil gå i marka. Trilleturer i marka heter boken og forfatteren har egen nettside hvor hun også oppdaterer om hvor det er brøytet vei når snøen snart laver ned.




Jeg er blitt en bærer. Fant ut at jeg skulle teste om jeg og Julie likte bæring når hun var i magen og gikk derfor til innkjøp av et elastisk sjal. Etter å ha prøvd litt med knytning har vi fått det godt til og Julie sovner ofte når hun blir bært.

torsdag 12. november 2009

Tulipaner på en torsdag


Jeg fikk en fin bukett tulipaner i forskjellige farger av en venninne som var på babybesøk. De har nå sprunget ut og jeg nyter disse fine blomstene. Tulipaner er virkelig noen av yndlingsblomstene mine. Røde og hvite tulipaner forbinder jeg meg jul. Fargede tulipaner får meg til å tenke på våren og alle blomstene som skal sprette opp.

I natt skal bruke tulipantrikset for å få blomstene til å vare lengre. Binde de sammen med avispapir, sette de kjøling med lite kaldt vann i vasen sammen med litt potetmel. De forlenger livet til disse skjøre blomstene opptil flere dager. Alt man lærer av å jobbe flere år i blomsterbutikk


tirsdag 10. november 2009

Tiden flyr og babykunst


Julie ble en måned på søndag, samme dag som det var farsdag. Tiden har virkelig gått fort og det lille nurket er på vei til å bli en jente som er nysgjerrig på livet og verden. Hun liker ikke veldig godt å ligge i ro, men heller å ligger over skulderen for å se på alt det fine lyset. Blogging har det blitt lite av, for i ledige stunder etter at kjøkkenet er ryddet, klær vasket og alt annet som halvveis gjort er det ganske deilig å bare sitte i ro foran tven. Jeg håper jeg blir flinkere til å blogge fremover ;-)

En fantastisk sjokoladekake



Sjokoladekake til far og datter som går kjempefort å lage. Kaken var deilig og myk inni og fylt med aprikoser. Det ble en veldig god kombinasjon.

Babykunst


Jeg har alltid synes at hender og føtter er noe av det søtest på babyer, for de er jo så små. Så derfor fikk jeg en ide om at vi måtte lage et avtrykk av hender og føttene. Hendene var ikke så lett å få til siden lillegull helst vil putte hende i munnen eller holde de lukket. Føttene hadde vi mulighet til å låne når hun spreller på stellebordet.


Materialer:
Fotorammer fra søstrene Grene til 15 kr
Maling
En baby

Konklusjon
Den malingen vi brukte var nok litt for tykk siden den ble veldig klissete og gjøre den ene foten litt større enn den andre. Plasseringen på rammen er ikke helt optimal og plutselig var det ikke plass til å skrive 4 uker, det ble bare 4 uk. Vel, barnekunst skal jo ikke være helt perfekt.

Noen som har gode tips på hvordan jeg kan få dette bedre til neste gang jeg prøver?

tirsdag 3. november 2009

Gave til tante


Tanten til Julie har strikket mange fine plagg til Julie og da må jo Julie gi noe tilbake... Julie kan riktignok ikke strikke ennå, men hun har sittet på mor sitt fang når dette sjalet er blitt strikket.

Rosa sjal til tante Margrethe ;-) Rosa fordi det er fargen til tante og Julie...



Mønster er tilfeldigvis det samme som et sjal søs har strikket til meg.. Oppskriften finnes her. Garnet er Kitten Mohair og jeg brukte akkurat ett nøste. Sjalet blir deilig når det er litt kaldt, sånn som været er i Carlifornia i desember.


Julie tester ut sjalet. Det funkere også fint som teppe for en sovende liten baby.

søndag 1. november 2009

14 kjoler og en kåpe

Julie skal bli en kjolejente. Det er det hvertfall ingen tvil om at kjoler har vært det hun har fått flest av hittil. Totalt er det blitt 14 stykker, og mor har bare strikket en. (Ja, og en til som ikke er ferdig, men den er minst størrelse 1 år). Kjolene er heldigvis i litt forskjellige størrelse, slik at de kan brukes til forskjellige tider.



Rosa kjoler
(Mor var i utgangspunktet litt skeptisk til at lille vennen skulle bli en rosa prinsesse, og skulle helst bare ha klær i andre farger enn rosa. Utvalget av barneklær i butikkene gjør at en slik tanke for blir forkastet og nå er kles hun stadig i søte rosa plagg... ) 



Julekjole 
Denne fine kjolen har bestemoren strikket til sitt første jentebarnebarn. Etter tre gutter synes hun det var stor stas å endelig kunne strikke kjoler. Mønsteret er Dale Voss.