fredag 11. desember 2009

Lue og smekke

Denne luen og smekken ble strikket før jul som en hemmelig venn gave. Begge er strikket i babyull av garn jeg hadde liggende.

Luen er strikket fra et dropsmønster og pyntet med små perlemorsknapper kjøpt på Ebay.

Smekken er strikket etter et modifisert mønster jeg fant på nett omtrent slik:
La opp 31 masker. Strikket 15 riller med kast rundt midt masken på annenhver runde slik at smekken ble litt større.
Så tok jeg opp en maske i hver av sidemaskene og la på 10 masker på den ene flappen og strikket inn en knappehull og 5 ekstra masker på den andre flappen hvor to knapper ble festet.

tirsdag 8. desember 2009

Nøstebarnbarn

Endelig fikk mor montert ferdig Nøstebarnplaggene til lilletrollet og de passer perfekt. En lilla voksejakke uten hette og en ribbebukse.


Mønster: Nøstebarn voksejakke og ribbebukse
Garn: Nøstebarn lilla og natur
 Størrelse: På bildet er nurket 2 måneder og plaggene passer også fint nå som hun er 6 måneder (08.04.10)
Posted by Picasa

onsdag 2. desember 2009

Pakke fra USA

Min søster er stasjonert i USA for et år og jeg har utnyttet henne som mellomann mellom nettbutikker som bare sender pakker til usa og meg som bor i Norge.

Første hinder var at butikken jeg falt for til å kjøpe tøybleier ikke aksepterte at jeg betalt med mitt norske visakort for å få sendt pakke til søs. Så da måtte vi først vente på at hun fikk et kort jeg kunne bruke. Bleier ble kjøpt og sendt til søs som sende de videre til meg. Pakke kom aldri lengre enn til postkontoret på Solli plass før den ble sendt tilbake til USA på grunn av feil postkontor.

Når pakken først skulle sendes på nytt fant jeg ut at jeg kunne jo kjøpe litt ekstra. En babyhawk og litt leker fra ebay ble kjøpt inn og sendt til søs. Etter en traumatisk tur på det amerikanske postkontoret kom pakke endelig frem til oss her i Oslo.

Den som venter på noe godt venter ikke forjeves, pakken var nemlig over all forventning.

Ovenfra ser man først bursdagsgaven min fra søs som er strikket hals, votter og lue, kjempedeilig sett å til trilleturer. Så ser vi Julie som leker med sine nye leker i den nye kjolen fra tante. Den nye babyhawken meitaien var farsdagsgaven til pappaen, og han ble veldig fornøyd. Bærebilder kommer senere. Muffinsmiks fra usa som bare skulle tilsettes vann ble til gode muffins. Ser så gøy pakken så ut når den ble åpnet!

Tøybleier

Her er testpakken jeg har kjøpt med tøybleier.
Den rosa med prikker er en Blueberry One Size, under er et Thirsty Duo Wrap, kubleien er one size fra Happy Heiny's, den rosa pandaen er Kiwi Pie One size bambo, så sees så vidt en gul badebukse fra Imse Vimse, den rosa og grønne bleien er Bum Genius one size.

Kjøpte inn litt forskjellige typer for å teste hva vi synes kan funke i hverdagen. Foreløpig er jeg er veldig fornøyd. Omtaler kommer etterhvert når vi har fått testet bleiene litt mer.

tirsdag 1. desember 2009

Snart er det jul

I dag er det 1 desember og her er hele leiligheten pyntet til jul.

Pepperkakehjerter


I kjøkkenvinduet henger pepperkakehjerter i røde sløyfebånd. Appelsinkalender med nelliker hører også med for å spre god lukt i huset.

Tovede julestjerner


Stuevinduet er blitt en stjernehimmel av hvite stjerner.

Stjernene begynte som noen nøster garn som ble strikket til et teppe. Jeg brukt dobbel ullteppegarn med sølv tråder og et annet effekt garn i striper. Så ble teppet kjørt en runde i vaskemaskinen.

Mannen har vært flink til å klippet ut stjerner i tre forskjelle fasonger som er blitt hengt opp i sølvråder i gardinstangen. Den hvite lysstjernen ble kjøpt på IKEA for to år siden.