fredag 1. januar 2010

Tre ferdige og en lagt på vent

Jeg har strikket mer enn jeg har bloggen i det siste, så her kommer en oppsummering av de siste ukene over de større strikkeplaggene som ble ferdig omtrent til jul.

Blått vintersjal
Et flott sjal som er samme mønster jeg strikket litt tidligerer i høst. Denne gangen har jeg sydd inn små ebay knapper for å pynte opp sjalet. Garnet var helt nydelig å strikke med.

Mønster: Turvid sitt lace scarf
Garn:Marks & Kattens Eco Baby ull Color, to nøster a 25 gran. Strikket på pinner 7.

Genser til meg selv
Tidligere i høst var jeg på jakt etter en varm ullgenser. Det fant jeg ikke i butikken og derfor fant jeg ut at jeg kunne strikke en selv. Jeg gikk ned i svigermor sin lokale garn butikk og fant et drops mønster. Pinner 15 og polaris skulle gå fort tenkte jeg. Men så strikket jeg litt for lange armer og det ble litt kjedelig å ta opp,, så prosjektet fikk lav prioritet helt til værmeldingen viste mange minusgrader. Nå koser jeg med denne varme jakken i størrelsen M.

Restesjal

Svigermor hadde strikket et nydelig sjal i Drops Delight og hadde litt rester igjen som hun ikke hadde planer om å bruke til noe. Jeg så at det kunne bli nok til et lite sjal til meg og det ble det. Et deilig tynt sjal som er godt å ha i halsen når det er kaldt ute. Garnet finnes i flere fargebad og jeg tror jeg skal bruke det flere ganger.

Julekjolen som ble for stor
En venninne av meg ønsket seg julekjole til sin etteråring. Dette ble ønsket tidlig i høst, men jeg utsatt ganske mange ganger å begyunne på kjolen. På toget fra Oslo til Bergen begynte jeg på skippertaket. Etter å ha strikket og strikket synes jeg modellen så litt stor ut til en etteråring. Målte mot en fireåring og den så stor ut til han. Konklusjonen ble at prosjeket legges vekk til Julie blir litt større og jeg lusket ned til butikken for å kjøpe en kjole til min venninnes barn.

3 kommentarer:

Marihøna sa...

Godt nytt år!

Herlig jakke du har strikket. Den blir deilig å bruke på kalde vinterdager.

Hyggelig å besøke bloggen din. Føler nesten at jeg "kjenner" deg og Julie litt, etter å ha fulgt med i bloggen til søsteren din :)

Takk for besøket i bloggen min. Du spør etter opppskrift på nåleputene mine og det har jeg vet du :) Har du en mailadresse jeg kan sende den til?

Blomsterpiken sa...

Det var veldig fint med knapper på sjalet - kanskje jeg må gjøre det med mitt sjal også?

Judith sa...

Mye fint du har strikket!
Og en kjole i størrelse fire år kan jo bli fin å ha etterhvert den også!