søndag 6. september 2009

En rosa jente

Det er vel ingen tvil om at det er en liten jente som snart kommer til verden når jeg ser over strikketøyene hennes...

HentesettHentesettet er strikket av den kommende bestemoren. Det er er det rosa settet, med lue, sokker, jakke og et fint teppe til. Mønsteret er et gammel Dale design som jeg fikk tilsendt etter å ha sett det i en blogg ;-) Synes det er veldig herlig og er veldig takknemlig for at svigermor ville strikke det til baby.

Settet med røde bånd er lånt av et søskenbarn av baby. Han hadde blått bånd som fort ble skiftet til rødt for å kunne passe en jentebaby. Kjekt å ha flere søte strikkeplagg som kan brukes til den lille.

En rosa bukse
Denne buksen skulle egentlig være et resteprosjektet av et rosa babyullgarn nøste. Men av og til strekker ikke restenøstet til, så jeg måtte kjøpe et nytt et for å få nok garn til hele buksen. Buksen ble dessuten veldig stor, så da ble løsningen å lage den til selebukse med søte knapper på. Mønster er funnet på "tettinntil" og henter longis på langs.

Sokkene er kommet fra en "tante" som påsto hun ikke kunne strikke annet enn rett, men plutselig fikk lyst til å lage til baby. Veldig koselig.

Et rosa nøste fra nøstebarn


Et rosa nøste kan bli søte plagg til den lille. Alle mønstrene er hentet blant Nøstebarn sine oppskrifter. Her har mormor strikket to ulltrøyer, for de bruke hun mye på meg når jeg var liten, så hun ville gjerne at baby skulle få noen. Det så ut til å være mer garn enn bare til trøyene, så da ble det strikket et par sokker og votter i dobbelt garn. De kan være fine å bruke når det blir kaldt i været.

Da mangler bare den lille babyen som skal brukes alle disse klærene. Vi venter i spenning ;-)

5 kommentarer:

Blomsterpiken sa...

Hvilken "tante"? Heidi? Tante har vel også strikket i rosa... *kremt*

Rigmor sa...

Så flotte klær! Kjekkt med hjemme strikket til en liten ;)
Det settet med rødt band i strikket jeg til minsten min da hun kom, så gøy å se flere som har det:)

Nattfiol sa...

Det er Kristina som har strikket ;-)

June sa...

Så flott alt var :)

Elisabeth sa...

Mange søte klær her, og det er én av tingene som er så morsomt med å vite kjønnet på forhånd. Du har en koselig blogg forresten...