torsdag 24. september 2009

Tøybleier og bleiebukser

Vi har funnet ut at vi skal gi tøybleier en sjanse. Det kan godt hende at vi synes det bare blir stress, men hensynet til miljøet gjør at vi gir det en sjanse. Å bestemme seg for å teste tøybleier er som å åpen en ny verden av betegnelser, teknikker og forskjellige typer bleier. Jeg har brukt tid på www.tettinntil.no for å prøve å skjønner litt med av hva man trenger og hva man ikke trenger.

Så langt har vi funnet ut at vi skal starte med brettebleier med ullbukser utenpå. Har også kjøpt to formsydde bleier som vi kan teste og innlegg til å ha i brettbleiene om lillemor kommer til å tisse mye.

Bleiebukser finnes i mange mønstre og fasonger. Min mann strikket først tre bukser fra nøstebarn med nøstebarn sitt bleiebukse garn. Jeg fant så ut at man fint kan strikke bleiebukser i ullgarn som så lanoniseres. Garnlageret på Safir er blitt slanket betydelig samtidig med at antall bleiebukser har økt. Gleder meg til å teste ut om dette kan funke.

Bilde av alle bleiebuksene som er strikket hittil
Fra venstre øverst.
Nøstebarn sin nattbukse, nøstebarn sin dagbukse, nøstebarn sin ribbebukse, en curly purly bukse med mønster, to Fern & Faerie bukser (en brun og en rosa med hjerte på), en grønn turtlebutt og en lilla curly purly.

Uten å ha teste buksene synes jeg nok at curly purly bukse ser ut til å ha best passform.

Oppskriftene har jeg funnet hos nøstebarn og på tettinntil sin ullbukseside. Man må logge seg inn for å få tilgang til mange fine oppskrifter.


Det er en ting jeg allerede nå har merket meg med bleiebuksene, og det er at de er veldig forskjellige i beina. Det er sikkert babyene også, slik at det er vanskelig å få noe til å passer helt. Jeg er jo også litt usikkert på om beine skal være helt tett eller litt løse. Tiden vil vise det, men jeg utelukker ikke at noen av buksene må fikses litt på etterhvert ;-)

Sånn for å ikke utelukke noen muligheter har jeg også kjøpt inn noen bleiebukser i plast. Det kan jo hende at det passer bedre på de små. Vi skal hvertfall teste den muligheten


To små strikketips til slutt.
1. Minipinner er helt genialt til å strikke beinkant på de minste bleiebuksene.
2. For å felle løst kan en bruke en strikkepinne som er to nummer større enn den du opprinnelig strikket med.

2 kommentarer:

Blomsterpiken sa...

Fine bleiene. Er veldig imponert over produksjonslinjen.

chocolatehead sa...

Så mange flotte bleiebukser du har laget :)

Ønsker deg en fin søndag..og lurer litt på om du har blitt mamma!? hehe