søndag 14. mars 2010

En søndagsfortelling om muffins

Jeg skal ha besøk i morgen og da må jeg jo ha noe å servere. Muffins er min store favoritt og jeg hadde funnet ny oppskrift jeg skulle lage. Eggene jeg skulle bruke ble visst spist til frokost, men vår søndagsåpnebutikk reddet meg der. Jeg burde at skjønt at det ikke var dagen for muffinslaging når jeg begynte, men jeg visste jo ikke hva jeg hadde i vente.

Første brett med små muffins 
Første brett med muffins kom fint ut av åpnen og det lukte deilig kryddersjokolademuffins i huset...

Ikke hør på mannen- muffins over alt
Mannen i huset prøvde å si at det kunne vært lurt å bruke to former for at det ikke skulle flyte over. Jeg svarte med at "jamen jeg fyller de ikke helt opp". Vel, dere ser jo resultatet. Skulle hørt på mannen.

Flott muffins må jo ha glassur på for å se skikkelig fine ut og for litt ekstra smak. 

Stryk til den nye kakesprøyten
Forrige gang jeg var på IKEA så jeg til min store glede at de hadde fått kakesprøyter. "Slikt har jeg ikke og det trenger jeg faktisk", tenkte jeg. I dag skulle jeg teste det nye vidunderet. Og vindunder var det ikke! For det første fikk jeg bare montert sprøyten som dere ser over, og for det andre var den laget av en stoff som gjorde at alt smøret i glassuren ble klemt ut og ikke ned gjennom tuten.

Tuut - tutt - Mislykket snurringer
Jeg ville gjerne lage fiiiine snurringer på toppen av muffinsene. I oppskriften sto det til og med "putt topping"fyllet" i krempose med fin tut og tuuuuut ut snurrer på muffinsene ". Dumme sprøyten gjorde at det ble seende ut som små snirkler med noe rare greier, ikke så delikat.

Løsningen - ty til gamle måten
 Jeg måtte krype til gode gamle løsninger, nemlig kniven. Smørte utover og det så i grunnen litt finere ut. Godt smakte det og ;-)

Gjestemuffins - nam 
Litt strøssel opp og vips så var det blitt fine muffins som kan serveres i besøk i morgen.

3 kommentarer:

Frk.Badegakk sa...

Det enkle er ofte det beste, er det ikke det man sier? De ble fine til slutt da!
Måtte flire litt av kakesprøyte incidenten, men takk for at du advarer. Hadde det skjedd meg hadde jeg antakeligvis hivd muffinspynt rundt meg og sagt mindre pene ting...

Jeg er hun som setter fyr på strikketøyet når alt går på tverke, og heller mat ut i vasken når den ikke blir som jeg vil.
...

Advarsel er altså nødvendig.
*ler*
=P

Frk.Badegakk sa...

Godt å høre.
Men slapper nok ikke helt av før jeg hører den er fremme;)
Jeg liker å bekymre meg også=P

Mien sa...

He he! Kjenner meg igjen i muffins-styret, jeg har endel traumatiske greier bak meg når det gjelder bakekunsten. Og sikkert foran meg også.

Ha en fin uke!

Hilsen Mien (Retz på uformelt)